Fudbal

Znate li za južnoameričkog Roberta Prosinečkog: Jedan je od najvećih talenata u ovom dijelu svijeta

Venezuelansko-brazilski playmaker Overath Breitner da Silva Medina u prošloj sedmici potpisao je unosan ugovor za portugalski klub Arouca. Vijest bi među njemačkim medijima prošla nezapaženo da mladić ne nosi ime po dvojici legendarnih njemačkih fudbalera – Wolfgangu Overathu i Paul Breitneru.

Robert Prosinečki - Haber.ba

Nama je, pak, zanimljiviji mlađi brat Overatha Breitnera, 27. godišnji Roberto Prosinecki koji je dobio ime po proslavljenom fudbaleru, danas bh. selektoru Robertu Prosinečkom. Naime, njihov otac Joaquin, fudbalski fanatik i bivši igrač po mnogim fudbalskim klubovima u Južnoj Americi je toliko volio njemačku reprezentaciju iz sedamdesetih godina ali i Roberta Prosinečkog pa je sinovima dao ime po omiljenim mu igračima.

Mladi Robert Prosinecki rođen u Venezueli, 27. decembra 1991., a svoj je talenat počeo brusiti u fudbalskoj metropoli – Brazilu. Obojica braće su igrali u slavnom Peleovom Santosu u koji su došli iz Porto Alegrea. Obzirom da im je otac Brazilac, a majka Venecuelanka, imaju dvojno državljanstvo.

Roberto Prosinecki, kažu skauti, je izniman talent, a braća su danas uspješni fudbaleri čiji su ugovori vrijedni milione eura. No, svjetski mediji njihovu karijeru tek spomenu, dok priču o njihovim imenima iz godine u godinu ponavljaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh