Fudbal

Pogledajte na koji način se isplaćuju fudbaleri u Premijer ligi BiH

Nekoliko premijerligaških klubova potpisuje ugovore s igračima na minimalan, zakonski obavezan, iznos mjesečne plate, ostatak ugovorenih sredstava vode kroz različite ugovorne anekse

isplata-Premijer liga BiH-Fokus.ba

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini izdao je novo saopštenje u kojem upozorio premijerligaške igrače da potpisuju ugovore s jasno naznačenim i dogovorenim novčanim iznosom, bez dodatnih aneksa i prikrivanja stvarnih iznosa primanja.

“Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini zaprimio je nekoliko upita premijerligaških igrača za pomoć i pravno savjetovanje u proteklim danima.

Riječ je o statusnim problemima u vezi isplate ugovorenih mjesečnih plata/ naknada za njihov profesionalni angažman u klubovima. Naime, načini isplate sredstava od strane klubova prema igračima otvara brojna pitanja, s toga želimo upoznati javnost s istim, pišu “Sportske.ba“.

Nekoliko premijerligaških klubova potpisuje ugovore s igračima na minimalan, zakonski obavezan, iznos mjesečne plate, ostatak ugovorenih sredstava vode kroz različite ugovorne anekse, a isplata novca se vrši putem naloga preko “nota računa”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh