Automoto sport

OGROMAN PODVIG: Sergio Perez je u Kini nadmašio legendarnog Michaela Schumachera

Meksički vozač Red Bull Racinga Sergio Perez je tokom utrke za Veliku nagradu Kine, koja je vožena proteklog vikenda, nadmašio legendarnog sedmostrukog F1 šampiona Michaela Schumachera.

sport.ba

Iako je često na meti kritika, Perez je ipak skupio dovoljno bodova da se nađe na osmom mjestu vječne liste. Nakon što je osvojio 6 bodova tokom Sprinta te 15 na utrci za Veliku nagradu Kine, Checo je sigao do ukupno 1.571 boda u svojoj 14-godišnjoj F1 karijeri, a time je prestigao Schumachera koji se zaustavio na 1.566 bodova, piše Sport.

Sada Meksikanac “juri” Nicu Rosberga, koji ima prednost od 23,5 bodova na sedmom mjestu.

Schumacher je osvojio sedam titula svjetskog prvaka i treba napomenuti da je slavni Nijemac vozio u eri Formule 1 kada se osvajalo manje bodova.

Planet F1 tvrdi da bi on prema aktuelnom sistemu bodovanja imao 4.660 bodova, što bi ga plasiralo na drugo mjesto vječne liste iza također sedmostrukog šampiona Lewisa Hamiltona. Vozač Mercedesa u karijeri ima 4.658,5 osvojenih bodova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh