Muzika

Goran Bregović Sarajevskoj filharmoniji donirao potrebnu opremu

U hotelu “Saraj” Goran Bregović održao promociju “Druženje sa sedmom silom” povodom koncerta “Tri pisma iz Sarajeva” koji će se održati 24. augusta na Bijeloj tabiji u Sarajevu.

No image - Haber.ba

Brega je na promociji napravio i mini koncert koji je oduševio prisutne goste.

Goran Bregović- Klix

Ono što je interesantno jeste da je Goran Bregović oduševljen kvalitetom simfonijskog orkestra Sarajevske filharmonije tako da je dogovorio saradnju da ubuduće na veće koncerte vodi Sarajevsku filmarmoniju po svjetskim metropolama.

Sarajevska Filharmonija je ozbiljno pripremila repertoar koji će se izvoditi 24. augusta na Bijeloj tabiji.

“Brega se toliko oduševio da je darovao jednu vrijednu donaciju Sarajevskoj filharmoniji kupovinom opreme koja im je trenutno neophodna”, rekao je organizator koncerta Faruk Drina.

Koncertom 24. augusta Brega će zaokružiti svjetsku turneju koncerta “Tri pisma iz Sarajeva”. Drina je naglasio da vremenske prilike neće spriječiti održavanje koncerta, te da ukoliko bude nevremena koncert će se preseliti u dvoranu “Mirza Delibašić” u Skenderiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh