Film i TV

Sjećate li se komičarke Nele Eržišnik? Ovako je nasmijavala cijelu SFRJ!

Krajem pedesetih godina u humorističnoj seriji Radio Zagreba “Porodica Veselić”, prvi put se pojavljuje kao kućna pomoćnica Marica Hrdalo čiji lik razvija i u drugim radio emisijama poput Veselo večer, Vesela revija, i javnim nastupima.

Nela Eržišnik - Nova-yuga.info

Drugi lik koji je paralelno tumačila bila je lička seljanka tetka Ika, piše portal Nova-Yuga.

Kao komičarka obišla je mnoge krajeve, a među njenim poštovateljima bio je i Josip Broz Tito.

Svoju filmsku karijeru počela je 1950-ih i 1960-ih, kao filmska glumica u filmovima “Sinji galeb (1953)“, „Jubilej gospodina Ikla (1955)“, „Ne okreći se sine“, „Svoga tela gospodar (1957)“, „Samo ljudi (1957)“, „H-8“, „Signali nad gradom (1960)“, „Martin u oblacima (1961)“, „Breza (1967)“.

Preminula je u 86. godini nakon kratke bolesti dana 13.8. 2007. godine.

VIDEO:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh