Film i TV

“JAVILE SU MI SE NOVE LEČIĆEVE ŽRTVE” – Merima Isaković otkrila da studentkinje hoće da svjedoče protiv glumca, ali imaju jedan uslov

Glumica Merima Isaković ispričala je da su joj se nakon potresnog svjedočenja u intervjuu javile djevojke koje su joj ispričale da im je Branislav Lečić prilazio na razne nepristojne načine.

Branislav Lečić - Nezavisne

– Sve što sam ispričala bilo je u nadi da će se time zaustaviti medijska hajka i psihološko zlostavljanje nad jednom mladom ženom Danijelom Štajnfeld, koja je uspjela da se uzdigne iz pepela i prozove nasilnika na odgovornost. A i cijelo društvo jer tragična trauma koja se desila Danijeli Štajnfeld nije priča o izolovanom činu – jednoj žrtvi jednog nasilja, niti o jednom nasilniku. To je priča o pojavi koja je mnogo češća nego što je društvo spremno da prizna. Koliko sam shvatila, Danijela nije želela da svojom prijavom otvori javnu debatu. Vjerovala je da će je zakon u njenoj domovini zaštititi i još važnije: da će zaštititi druge djevojke od istog i sličnih nasilnika time što će se ovaj nasilnik zaustaviti u razularenoj bahatosti – rekla je za Nedeljnik.

– Stojim iza svake riječi na onih 18 stranica koje su objavljene u Nedeljniku 8. aprila 2021. godine, ispričala je legendarna glumica Merima Isaković.

– Voljne su da svjedoče pred Tužilaštvom, ali samo pod uslovom da njihov identitet ostane u tajnosti. Naglasile su da ga se boje, ali i da su zaprepašćene toksičnim napisim, pa i šire. Pitale su me da li mogu da nekako meni kažu sve što su doživjele od Lečića, ali da sačuvam njihov identitet.

Svjedoci su, nastavlja Merima Isaković, voljni da on preda snimke gdje su njihovi glasovi maskirani na uvid Tužilaštvu, a takođe su voljne da razgovaraju direktno sa tužiocem i svjedoče, ako im je zagarantovana tajnost identiteta.

Podsjetimo, Lečić je dao je izjavu u policiji 26. marta u svojstvu građanina, kada je u potpunosti negirao navode Štajnfeldove, a iste večeri je na društvenim mrežama objavio i da je “prošao poligraf”, iako to za istragu nema veliki značaj.

Nakon toga uslijedilo je zatišje u ovom slučaju, sve dok nije objavljena ispovijest nekadašnje glumice Merime Isaković u kojoj je iznijela tvrdnje da je Lečić 1978. godine se*sualno uznemiravao, u vrijeme kada su bili kolege na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, piše “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh