Film i TV

Dobila je Zlatnu arenu u Puli, bila je u braku sa pjevačem, a skončala je u hotelskoj sobi: Potresna životna priče Gizele Vuković!

Dobitnica “Zlatne arene” u Puli, glumica Gizela Vuković preminula je 2015. godine u mračnoj sobi samačkog hotela u kome je provela posljednjih 13 godina života.

Gizela Vuković - Screenshot

Ona je iza sebe ostavila kćerku i unuka koji boluje od teškog oblika autizma.

A malo ko zna da je ona, takođe, svojevremeno bila udata za čuvenog pjevača Zvonka Bogdana. Naime, Gizela se u jednom trenutku zbog finansijskih problema našla na rubu egzistencije, zbog čega je njena realnost postala sobica hotela, koju je samo prvih nekoliko mjeseci imala novca da plaća.

– Kada sam iz Subotice krenula u Beograd, otac Toma i mama Viktorija, prodali su moj dio zemlje i dali mi da kupim sebi stan u prijestolnici. I jesam, u Nemanjinoj broj tri. Stanarsko pravo preniela sam na kćerku, a onda su stigle zlosrećne devedesete. Kćerkina agencija je počela da gomila dugove… Neki ljudi, valjda zelenaši, izbacili su nas na ulicu. Često smo, potom, mijenjali podstanarske sobičke, gomilali dugove. U tim neprekidnim seljakanjima izgubila sam sve fotografije. Nemam, djeco, nijednu staru sliku, nijednu. Ne znam ni gdje mi je ostala “Arena” – ispričala je Gizela svojevremeno za “Novosti”.

– Ne znam koga nisam pitala za pomoć. Međutim, svi su me zaboravili – rekla je ona. Samo su joj dvije osobe izašle u susret. Ko je u pitanju i koliko su joj novca dali. Iako je predosjećala da neće još dugo poživjeti i veoma se teško kretala, glumica je do posljednjeg dana brinula o bolesnoj kćerki Milici i autističnom unuku Branku.

– Kćerka Milica (66) danima je bolesna, ne ustaje iz kreveta, dok je unuk Branko autističan, pa vrlo rijetko izlazi iz sobe. Ja dalje od hodnika hotela nisam kročila nijednom u prethodnih 11 godina. Jedva se krećem pomoću ove stolice – ispričala je tada kroz suze Gizela.

– Udavala se dva puta – prvi put za oca svoje kćerke Milice koji nije bio javna ličnost, a drugi put za čuvenog pjevača Zvonka Bogdana.

Gizela Vuković – Screenshot

– O braku s njim ne želim da govorim. Razišli smo se davno i šta tu više ima da se priča. Manite me njega. Ne želim da ga se sjećam. Odavno nisam u kontaktu s njim. Ne interesuje me uopšte. Meni on nikada nije značio. On je taj koji se zakačio za mene. Balavac je bio. Od njega mi ništa ne treba. Za ljubav svog života, glumca Josipa Bajića, nažalost, nisam mogla da se udam. Bilo je raznih prepreka. Ali znam da me je mnogo volio, a i ja, bogami, njega – govorila je oštro glumica.

Iako su joj socijalni radnici predlagali da se preseli u starački dom, ona nije željela da napusti bolesnu kćerku i unuka.

– Kako da se razdvojim od njih dvoje. Moja penzija je i njihov prihod. Ne mogu da se razdvajam od njih, ne mogu. Oni su mi sve što imam. Neću se razdvajati od njih pa makar posljednje dane sjedila na ulici. Samo da mi je da vidim neki skroman, svoj krov nad glavom pa nek sutra umrem – rekla je Gizela pred smrt u intervjuu za “Novosti”.

Gizela Vuković preminula je 29. marta 2015, u 89. godini, prenosi “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh