Film i TV

Bio je najveći šmeker 90-ih i ženama je slamao srca, a danas je na crnoj listi Holivuda, kolege ga preziru i otvoreno vrijeđaju, a on izgleda potpuno drugačije

Holivudski glumac Kevin Sorbo osvojio je publiku širom svijeta 90-ih godina prošlog vijeka kao snažni Herkul u seriji “Herkul: legendarna putovanja”, a njegova markantan pojava, interesantna ljepota i izvajani mišići oduševili su žene.

Kevin Sorbo - Profimedia

No, Sorbo više ne uživa takav status, šta više prilično je ozloglašen, a sam tvrdi da je stavljen na crnu listu Holivuda i to zbog svojih političkih stavova.

Naime, on je na Tviteru vrlo aktivan i redovno dijeli prilično kontroverzne stavove – žestoki je kritičar demoktara i žena, a predstavlja se kao hrišćanin i neko ko podržava Donalda Trampa. Pozdravio je Trampovu odluku o gradnji zida na granici sa Meksikom, a otvoreno je govorio i o tome da treba zabraniti abortus.

“Stranka koja podržava abortus prije života, imigrante prije svojih građana i izbjeglice prije svojih ratnih heroja našli su da mi drže pridiku o moralu. Ne bih se složio”, jedan je od njegovih tvitova.

Šira javnost saznala je za njegove stavove tek poslije 2014. godine kada je snimio film “God’s Not Dead” u kom se preispituje pitanje religije, a u kom tumači lik profesora filozofije i ateiste koji tera svoje studente da potpišu izjavu da je Bog mrtav.

Jednom prilikom okomio se i na žensku populaciju, poručivši im da nemaju pravo da budu uvrijeđene Trampovim se*sističkim ispadima.

“Ako su žene uzrujane Trampovim bezobraznim riječima, ko je onda kupio 80 miliona komada “50 nijansi sive”?”, rekao je tad.

Zanimljivo je i da ne prihvata Trampov poraz na nedavno održanim izborima, već kontinuirano dijeli informacije o lažiranju glasova. Prije dvije sedmice sa suprugom Sem učestvovao je u snimanju dokumentarca “Leaders for Life” u kom hvali napredak još uvijek aktuelnog predsjednika SAD u borbi protiv abortusa.

Sorbo je prilično omražen i od strane kolega – otvoreno ga kritikuju Alisa Milano, Krisi Tejgen, Stiven King, Džef Matemu, Džon Pavlovic…

Ipak, nisu samo politički stavovi “krivac” za propast njegove karijere – on je svojevremeno pretrpio tri moždana udara koji su bili poslejdica aneurizme, a ostavili su mu trajne posljedice – pati od ošetećenja nerava, ima česte bolove, izgubio je vid za 10 posto. Kaže da je tada shvatio da su mu od posla svakako važniji njegova supruga i vjera, prenosi “Žena“.

Kevin Sorbo – Screenshot

Kevin Sorbo – Screenshot


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh