Film i TV

Glumac u 95. godini priznao da je homoseksualac

Kaže da je njegova žena imala razumevanja

Stenli Bakster - Avaz

Škotski glumac Stenli Bakster odlučio je da u svojoj 95. godini života prizna javnosti da je homoseksualac. Svoju seksualnu orijentaciju otkrio je u svojoj autobiografskoj knjizi “The Real Stanley Baxter”, piše britanski Mirror.

Naime, Stenli ističe da je cijelog života krio da je homoseksualac i pritom je objasnio kako se s tim nosila njegova supruga Moira Robertson, s kojom je bio u braku 46 godine, od 1951. do 1997. kada je preminula.

– Nisam mogao dugo da izdržim bez muškaraca. Srećom, Moira je imala razumijevanja. Ako sam za nekoga bio zainteresovan, mogao sam da ga dovedem kući – napisao je glumac, prenosi “Avaz“.

– Svako bi bio lud da odluči da živi tako teškim životom. Mnogo je homoseksualaca koji su zadovoljni onime što jesu. Ja nikad nisam želio da budem gej. I dalje to ne želim – napisao je Stenli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh