Film i TV

Smršao 25 kilograma Hoakin Finiks zbog uloge Džokera razvio poremećaj ishrane

Glumac Hoakin Finiks je za ulogu Džokera smršao 25 kilograma. Iako je gubio kilogramepod nadzorom lijekara, tvrdi da je ekstremni režim kojem se podvrgao utjecao na njegovo psihičko zdravlje.

Hoakin Finiks

– Kada postignete željeni cilj, sve se mijenja. Suočite s činjenicom da ste u cijelom tom procesu vjerovatno razvili neki poremećaj. Ispostavilo se da je taj ekstremni režim utiecao na moju psihu. Kada izgubite puno kilograma u kratkom roku vi zapravo počinjete luditi – rekao je Finiks.

Kaže kako je strogi režim ishrane uticao na njegove prehrambene navike. Postao je opsesivan kada je riječ o hrani, povukao se iz društvenog života, a u jednom trenutku mu je postalo naporno penjati se stepenicima. Stručnjaci kažu da su umor i poteškoće s koncentracijom nuspojave ozbiljnog gubitka kilograma ili neredovne ishrane.

Šarlot Makej, profesorica psihologije na Univerzitetu Rutger, rekla je za Insajder kako niko ne bi trebao pokušavati izgubiti toliko kilograma za tako kratko vrijeme, jer to nije dobro ni za psihičko ni fizičko zdravlje.
Iako je psihički bilo teško biti na takvom režimu ishrane, Finiks je za Asošiejted Pres otkrio da se fizički osjeća puno bolje nego što je očekivao.

– Predvidio sam da ću se suočiti s nezadovoljstvom, gladi, slabostima i ranjivošću, bio sam spreman na to. Shvatio sam da mogu raditi neke pokrete kojih prije nisam bio uopšte svjestan i mislim da je to mnogo uticalo na fizički pokret koji je važan dio lika koji sam otjelovio – pojasnio je, prenosi “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh