Film i TV

Dnevnik Diane Budisavljević: Priča o ženi koja je u NDH spasila 10 hiljada srpske djece

Redateljica Dana Budisavljević u zagrebačkom Muzeju prekinutih veza 3. srpnja predstavila je svoj igrano-dokumentarni film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’, ‘istinitu priču o najboljim ljudima u najgorim vremenima’, o ženi koja je u Zagrebu za vrijeme NDH spasila živote 10 tisuća srpske djece.

U ulozi ove fascinantne žene nastupa Alma Prica, koja je također bila na predstavljanju filma, kao i njegova producentica Olinka Vištica iz Hulahopa. ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ premijerno će biti prikazan na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu 18. srpnja, a ovom prigodom predstavljen je i trailer, prenosi tportal.

S imenom Diane Budisavljević susrela se prvi put Dana Budisavljević 2010. u Jasenovcu, kad joj je tadašnja ravnateljica Javne ustanove Spomen-područje Jasenovac Nataša Jovičić dala Dianin dnevnik i pitala jesu li njih dvije u rodu.

‘Rekla sam da nisam nikad čula za nju, ali da ću svakako pročitati njen dnevnik. U tom času sam mislila da nema šanse da bih radila takvo povijesno djelo, pogotovo da bih se bavila ratnim temama. Međutim, već od prve stranice dnevnik me zaintrigirao jer je bio toliko zanimljiv i toliko drugačiji pogled, ženski pogled na ratna događanja’, rekla je na predstavljanju filma Dana Budisavljević te preporučila da svatko pročita dnevnik Diane Budisavljević koji se može naći na internetu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh