Film i TV

DOKTOR KOJI JE OPERISAO DEU O DETALJIMA OPERACIJE: “Kad sam ugledao otkinutu i opečenu ruku, djelovalo je nemoguće… Evo šta još čeka voditeljicu do oporavka!”

Mladen Mijatović je moj veliki prijatelj, on me je pozvao rano ujutru i obavijestio o tome, teško je liječiti prijatelje, priča doktor.

Prof. dr Marko Bumbaširević - Screenshot

Prof. dr Marko Bumbaširević operisao je voditeljicu Deu Đurđević koja je u četvrtak teško povrijeđena kada je na nju naletio autobus i tom prilikom joj otkinuo ruku.

On je poslije višesatne operacije na VMA sa svojim timom uspio da spasi ruku povrijeđenoj voditeljici. Izjavio je da se Dea jutros osjeća dobro.

Ona se osjeća dobro i dobro je. Uvjeren sam da će sve dobro proći. Ovo je bila nemoguća misija, jer je riječ o otkinutoj i opečenoj ruci. Hrabar je ona pacijent i ima sve pohvale. Kod takvih pacijenata nemoguće se pretvara u moguće. Nadam se da će funkcija ruke biti dobro“, istakao je Bumbaširević.

On je dodao da je hirurgija veoma važna, ruka je nezamjenljiva, a posebno je važno za jednu mladu osobu da bi mogla normalno da živi.

Na pitanje kako je izgledalo to jutro kada se dogodila nesreća i kako se takva ruka spasava, doktor Bumbaširević je odgovorio da je važno to što je sve pripremeljeno dobro.

Vrlo je važno da se prvo spasi život. Sve je urađeno i pripremljeno dobro. Ruka je stavljena na led, na plus 4 stepena kako se ne bi zaledila. Djelovalo je nemoguće, moralo je sve da se rekonstruiše. Mladen Mijatović je moj veliki prijatelj, on me je pozvao rano ujutru i obavijestio o tome, teško je liječiti prijatelje. Sa protezom je mukotrpan život, ali meni su svi pacijenti isti i sa velikom brigom pristupam svima. Nisam baš spavao, idem da je previjem i da pratim njeno stanje“, dodaje čuveni doktor.

On je objasnio zašto je i za ljekare veoma važno to što je ova operacija protekla uspješno.

Veliki broj mladih ljekara je to gledao i vidio da su i takve stvari moguće. Ako se ne pojave ljudi koji vas prevaziđu, ništa niste uradili u životu”, ističe on.

Slijedi oporavak

Doktor Bumbaširević je otkrio da predstoji oporavak, odnosno da se ruka primi.

Pratit ćemo sve, za sada sve ide dobro. Ne volim baš da dajem prognoze, ali mislim da to ide u dobrom pravcu, najvažnije za sada je da se ona osjeća dobro. Živci su joj bili prekinuti, nju čeka još operacija. Očekujem da će normalno funkcionisati, a i kad kola slupate, opet ostaje neki trag“, zaključuje Bumbaširević, prenosi “Alo!“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh