Film i TV

Bradley Cooper i Lady Gaga najveći gubitnici večeri: “Black Panther” dobitnik glavne nagrade SAG-a

Film “Black Panther” dobio je najveću nagradu američkog Udruženja filmskih glumaca (SAG), nagradu za glumačku postavu, na noćašnjoj 25. ceremoniji dodjele tih priznanja u Los Angelesu.

Film "Black Panther" - CCSJ.edu

Film je pobijedio dva filma koji imaju najviše nominacija za Oscara “Roma” i “The Favourite”, kao i druge filmove koji su bili u konkurenciji u toj kategoriji “BlacKkkalnsman”, “Crazy Rich Asians”, “Bohemian Rapsody” i “A Star is born”.

U kategorijama glumačkih nagrada Udruženje filmskih glumaca uglavnom je ponovilo nagrade Zlatnih globusa dodijeljene ranije ovog mjeseca. Glenn Close je za ulogu u ostvarenju “The Wife” dobila nagradu za najbolju glumicu, a Rami Malek za ulogu u filmu ” Bohemian Rapsody” u kome igra frontmena grupe Queen Freddia Mercuryja, prenosi “Beta”.

Kao što je uradio na dodjeli Zlatnih Globusa Malek je posvetio svoju nagradu Freddiu Mercuryju.

U glumačkoj ekipi “Black Panthera” većinom su crni glumci, i to vrlo impresivni glumci – Angela Bassett, Chadwick Boseman, Danai Gurira, Michael Jordan, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Forest Whitaker.

“Znamo kako izgleda kad nam kažu to nije platno za tebe, bina za tebe, a kad smo mladi, talentovani i crni”, rekao je Boseman koji interpretira afričkog superheroja.

Film “Black Panther” još je nagrađen u kategoriji kaskadera, koji je bio sastavljen od više desetina profesionalaca.

Bradley Cooper i pjevačica Lady Gaga koji su izgledali da imaju dobre šanse poslije uspjeha među kritičarima i publikom za film “A Star is born”, su bili veliki gubitnici večeri.

Film “Roma” Alfonsa Cuaraona koga hvali kritika i ima deset nominacija za Oscara potpuno je izostao na sinoćnjoj dodjeli SAG nagrada.

Za najbolju pomoćnu mušku ulogu nagradu je dobio Mahershala Ali za film “Green Book”, a za najbolju žensku pomoćnu ulogu Emily Blunt za ulogu u horor trileru “A Quiet Place” koji je režirao njen suprug John Krasinski.

SAG nagrade se smatraju dosta pouzdanim pokazateljima za glumačke kategorije za Oscare pošto članovi Udruženja filmskih umjetnika glasaju i u Akademiji filmskih umjetnosti i nauke koja glasa za Oscare. Vrlo često je ta nagrada pokazatelj ko će dobiti nagradu najboljeg glumca ili glumice na Oscarima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh