Estrada

Aleksandra Prijović zaradila vrtoglavu cifru od pet koncerata u Osijeku

Trenutno bez dileme najpopularnija pjevačica sa naših prostora, Aleksandra Prijović, nastavila je nizati uspjehe na svojoj turneji nazvanoj “Od istoka do zapada”.

Aleksandra Prijović - ATA Images

Posljednje koncerte je popularna Prija održala u Osijeku, gdje je nastupila čak pet noći i svaki put je dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Kako pišu hrvatski mediji, dvorana može primiti i do 6.500 ljudi, a kapacitet je, kada su u pitanju Aleksandrini koncerti, bio manji zbog kafanskih stolova.

Organizatori su rekli da je na svakom koncertu bilo oko 5.000 ljudi, što po jednostavnoj matematici govori da je njene koncerte ispratilo ukupno 25.000 ljudi,pišu Vijesti

Aleksandra je, prema slobodnoj procjeni, samo od prodaje ulaznica zaradila 875.000 eura. Najjeftinija karta je bila 25, a najskuplja 45 eura, koliko je bilo potrebno za VIP sto.

Prema cjenovniku dvorane, Aleksandra Prijović je za zakup prostora za pet koncerata platila oko 50.000 eura, a tu su i troškovi kao što je zakup sale, scenografija, svjetla, bend, ali oni su svakako dosta manju u odnosu na njenu ukupnu zaradu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh