Estrada

Aleksandra Prijović postavila rekord: Polovinu iznosa od koncerata zaradila u Hrvatskoj

Srbijanska pjevačica Aleksandra Prijović osvojila je srca publike širom Balkana, a na svojoj turneji Od istoka do zapada već je održala spektakularne koncerte u Beogradu, Nišu i Sarajevu, a slijedi još koncert u Tuzli.

Ali neviđeni uspjeh je ostvarila upravo u Zagrebu, gdje je prva izvođačica koja je rasprodala svih pet Arena i postavila visoku ljestvicu za sve buduće izvođače. S obzirom na broj rasprodanih koncerata, većini ljudi se zavrtjelo u glavi od cifre koju je zaradila.

Srbijanski mediji podijelili su iznos koji je Prijović zaradila tokom tri noći u beogradskoj areni. Prema njihovim procjenama, nakon podmirenja svih troškova i poreza, pjevačica je zaradila 1.8 miliona KM. Uprkos tome, Aleksandra nije najbolje plaćena izvođačica ove godine od koncerata održanih u Srbiji, jer veći honorar od nje ostvario je Dino Merlin koji je održao četiri koncerta.

Od koncerata u Sarajevu zaradila je oko 2.7 miliona KM, dok je daleko najviše uprihodila od koncerata u Zagrebu, oko 5.4 miliona KM. Ako uzimamo u obzir prihode od koncerata u Nišu i Tuzli, Aleksandra Prijović je od koncerata u dvorani Čair u Nišu zaradila oko 681.000 KM, a od dva koncerta u Tuzli zaradit će oko 710.000 KM.

Uprkos svim prihodima, Prijović će se suočiti s velikim rashodima. Morat će pokriti troškove iznajmljivanja prostora, benda, rasvjete, scenografije, kostima, plesača, osoblja, osiguranja i mnoge druge troškove.

Iako nije moguće sa sigurnošću tvrditi koliko će na kraju zaraditi nakon završetka turneje, procijenjena svota do koje se došlo iznosi oko 11.4 miliona KM. prenosi Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh