Estrada

“TO VIŠE NE BIH PONOVILA!” Tea Tairović gorko zažalila zbog hita “Izrael i Palestina” – POSLALA JASNU PORUKU

Pjevačica Tea Tairović postigla je veliki uspjeh pjesmom “Izrael i Palestina” koju je objavila prije nekoliko meseci i njom osvojila srca publike. Vinula ju je u nebesa, a nedjeljama je bila u samom vrhu trendinga. Ova numera je postala još popularnija spletom nesretnih okolnosti – ratom koji potresa Izrael i Palestinu posljednjih nekoliko dana.

Tea Tairović - Instagram

Na tekstu ove pjesme radio je kompozitor Saša Lazić, ali kao koautor je potpisana i sama Tea koja je također učestvovala u stvaranju ovog hita. Zanimalo nas je kako ona gleda na novonastalu situaciju i koji je njen stav kada su suprotstavljene strane u pitanju, s tim u vezi portal Srbija Danas kontaktirao je sa mladom pjevačicom.

Imajući u vidu da se u Gugl pretrazi pod pojmom “Izrael i Palestina” prvo pojavljuje njena pjesma, htjeli smo da vidimo kako Tea gleda na to.

Da li si primijetila porast u pregledima pjesme “Izrael i Palestina” otkako je počeo rat na ovim prostorima?

– Mislim da je bez veze to da komentarišem, da to povezujemo na takav način i komercijalizujemo situaciju u kojoj neki ljudi pate.

Šta je bila inspiracija za pomenutu pjesmu?

– Mislim da sam to već objasnila mnogo puta, da je to jedna obična ljubavna pjesma. Ona nije drugačija od drugih ljubavnih pjesama osim što ima tu jednu metaforu, koje su inače česte u muzičkoj industriji.

Kada bi ponovo pisala tekst pjesme u kojoj se pominju dvije države, koje bi to države bile?

– Mislim da to više ne bih ponovila.

Šta misliš o eskalaciji sukoba između Izraela i Palestine?

– Voljela bih da je svuda mir i da ratovi ne postoje. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh