Estrada

OVO JE RAZLOG POMRAČENJA UMA KOSTE I UROŠA: Zvanični stav o masovnim ubistvima iznijela i Jelena Karleuša

Nikada se nije libila da svoje stavove iznese, po cijenu da je osude.

Javnost već danima bruji o nezapamćenim zločinima koji su zadesili Srbiju, preciznije o monstruoznim masovnim ubicama koji su hladnokrvno ubijali na Vračaru i u Duboni. Preko 10 mahom dečijih života je ugašeno, a mnoge porodice su zavijene u crno i svoje najmilije tog dana nisu dočekali i zagrlili, već su bili prinuđeni da ih isprate na večni počinak, zbog dve bezdušne ubice, Koste K. (13) koji je ubio osmoro đaka i čuvara škole “Vladislav Ribnikar”, a ranio šest učenika i nastavnicu i Uroš B. (21) koji je počinio krvavi pri i usmrtio osmoro, a ranio četrnaestoro u okolini Mladenovca.

Mnoge javne ličnosti su podigle svoj glas i iskoristile svoj uticaj kako bi se ova vest proširila i kako bi se iznašao način da se stane na put svim situacijama koje bi nalikovale ovim, a mogle bi da se dogode. Jedna od glasnogovornika na pomenutu temu je i Jelena Karleuša koja se obratila putem svojih socijalnih mreža.

– Dva masovna ubistva u Srbiji su delo dvojice psihopata. To je duševno oboljenje. Poremećaj u mozgu. Bolest. Razumete? Kao kad neko ima kancer. Nema krivice ni u roditeljima, ni u društvu ni u školi. Psihopata se ne postaje gledanjem rijalitija. Ubica se ne postaje gledanjem ubijanja u filmovima i igricama. TikTok ne pravi ubice. Ubica se ne postaje odlaskom u streljanu. Zašto moje ili vaše dete ne ubija? Isto gledaju! Mi smo bolji roditelii? Ne, nego su naša deca normalna. Mali Kosta i ovai Uroš su jednostavno bolesni. Tvrditi da psihopate prave rijalitiji, igrice i filmovi je isto kao da tvrdite da od gledanja televizije ili društvenih mreža može da se dobije rak mozga. Ne može. Može samo da inspiriše. Ali samo nekog bolesnog. A od toga preventive nema. Njega može da izazove i pogled. Ni to. Tačka – bila je jasna Jelena u iznošenju svojih stavova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh