Estrada

DA LI JE MOGUĆE DA JE OVO VISINA LEPE BRENE? Decenijama je GLEDAMO, a nismo IMALI POJMA o pravoj ISTINI

Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, je jedna od najpoznatijih jugoslovenskih pevačica. Rođena je 20. oktobra 1960. godine u Tuzli. Odrasla je u Brčkom, a otac Abid i majka Ifeta su joj omogućili skromno i bezbrižno djetinjstvo.

Lepa Brena - Novi

Brena ima sestru Faketu i brata Faruka. Završila je osnovnu školu „Zaim Mušanović“ i proglašena je za đaka generacije. Imala je uspeha i u košarci u kojoj joj je visina od 180 cm mnogo pomogla. Trenirala je u brčanskom klubu „Interplet“. Nadimak Brena je dobila od profesora fizičkog vaspitanja Vlade Bajera. Upisala je gimnaziju i kao sedamnaestogodišnjakinja je učestvovala na takmičenju „Mladi graditelji“.

Vrlo brzo je dobila stalan posao u hotelu Park, u Novom Sadu. Brena je privlačila pažnju neospornim talentom, ali i odevanjem koji su mnogi smatrali neprikladnim. Kritikovana je zbog viška kilograma, ali ona se dobro osećala u svom telu i volela je da ga pokazuje. Sama je smišljala kostime koje joj je majka, uprkos negodovanju, šila. 1981. godine Brena i Lira šou su počeli da pevaju u hotelu Taš. Vladimir Cvetković, direktor Taša i bivši košarkaš „Crvene Zvezde, je uzeo pevačicinu karijeru u svoje ruke i postao njen prvi menadžer.

Upoznao ju je sa čuvenim kompozitorom Milutinom Popovićem Zaharom koji joj je uradio pesme za debi album u izdanju PGP RTS-a. Na njoj se našlo deset pesama: Čačak, Otišla si sa salasa, Bez ljubavi sreće nema, Snela koka jaje, Moj deda je bio kavaljer, Lala iz Banata, Ljubi me, Omere, Žeravica, Daleko je moja mica, Snove snivam. Ime Lira šou su promenili u Slatki greh. Inače, Brena je zanimljiva 178cm, što je mogima zanimljivo, piše Espreso.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh