Estrada

ZVIJEZDA KLANA! CECA BILA GLAVNI GOST NA ZABAVAMA ZEMUNACA: Pozajmljivali joj velike pare a zauzvrat tražili da im pruži ALIBI!

Ražnatovićeva je bila u finansijskim problemima, Legija joj je predložio da traži novac od Spasojevića i „zemunci“ su joj dali nekoliko stotina hiljada maraka… Uspostavili su i prijateljske veze. Nekoliko puta je išla i kod njih u Šilerovu

Država je svojevremeno odlučila da pusti niz vodu nekadašnjeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana, koji je ubrzo nakon toga i ubijen. To u nastavku priče za Kurir kaže nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Mile Novaković.

On, takođe, govori i o nekadašnjim vezama Arkanove supruge Svetlane Cece Ražnatović s vrhom zemunskog klana, te o pravim razlozima njenog privođenja u akciji „Sablja“ nakon ubistva premijera Zorana Ðinđića 2003. godine.

Reketirani više nisu mogli da trpe Arkana

– Arkan je devedesetih bio bog kriminala, učestvovao je u ratovima, počeo je da se bavi politikom… Mogao je da završi sve što je hteo. Sve ozbiljno u beogradskom kriminalu se vrtelo oko njega. Reketirao je sve kriminalce koji su se bavili ozbiljnim kriminalom i zarađivali brdo para švercom nafte, cigareta, droge… E, ali u jednom trenutku je preterao. I onda se ta jedna ekipa kriminalaca organizovala i, uz pomoć nekih ljudi iz bezbednosti, dogovorila da je momenat da ga sklone. A Arkan se tad već bio opustio, nije imao oko sebe veliku svitu i onda je došlo do njegovog ubistva u „Interkontinentalu“ januara 2000. godine – navodi Novaković i dodaje:

– Očigledan je bio tu i upliv države, jer više nije bio ni toliko bitan politički faktor, pa je verovatno pušten niz vodu. Pretpostavljam da je logističku podršku za ubistvo Arkana dala tadašnja Državna bezbednost.

Sestra Lidija se tresla od straha

Novaković objašanjava i kako se Arkanova udovica zbližila sa zloglasnim “zemunskim klanom” Dušana Spasojevića Šiptara i razlozima njenog privođenja u “Sablji”.

– Ključ pritvaranja Svetlane Ražnatović tokom “Sablje” nije njena tužna priča o, kako je kasnije govorila, političkom progonu, već saznanje policije da je “zemuncima” trebalo da da alibi posle ubistva Đinđića. Nakon privođenja u “Sablji”, ona je dala izjavu specijalnom tužiocu o poznanstvu s Legijom i Dušanom Spasojevićem. U toku 2001. i 2002. bila je u finansijskim problemima, Legija joj je predložio da traži novac od Spasojevića i zemunci su joj dali nekoliko stotina hiljada maraka. Uspostavili su i prijateljske veze. Nekoliko puta je išla i kod njih u Šilerovu – objašnjava Novaković i dodaje:


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh