Estrada

Bio je zvijezda devedesetih, svi su ga voljeli, a onda je naslutio smrt i preminuo mlad

Vijest o njegovoj tragičnoj pogibiji potresla je cijeli region.

Ipče Ahmedovski - Screenshot

U julu ove godine će se navršiti 27 godina od tragične smrti pjevača čije pjesme i dan danas pjevamo i ljubomorno ih čuvamo od zaborava.

Naime, kao grom iz vedra neba, tog kobnog 30. jula 1994, odjeknula je vijest da je mladi pjevač narodne muzike poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali nedaleko od Lazarevca.

Ipče Ahmedovski je imao svega 28 godina, ali je već bio vlasnik pet studijskih albuma, a njegovi brojni hitovi slušali su se na svim radio stanicama.

Njegove kolege, tačnije Rade Vučković i Novica Zdravković, nadjenuli su mu nadimak “Mali Rambo”, s obzirom na to da je bio vanserijski talentovan za muziku.

Objavljuje Miloš ĐukanovićČetvrtak, 30. srpnja 2020.

Da priča bude još tužnija, prije nesreće Ipče je bio vjeren za svoju devojku Zlatku, koja je živjela u Vreocima kod Lazarevca, a njegova ljubav prema automobilima i motorima spriječila ih je da se vjenčaju.

Tog toplog ljetnjeg dana, Ipče je trebalo da se susretne sa svojim bratom Jašarom, takođe poznatim pjevačem, ali se on zadržao u studiju.

Ipče se tako uputio na put sa kojeg se nikada nije vratio. Godinu dana prije tragedije, Ahmedovski kao da je pjesmom naslutio svoju tragediju. Naime, na svom posljednjem albumu snimio je pjesmu koja je postala veoma popularna, a nosila je naziv od kojeg se i danas svi ježe “Kad nestanem jednog dana”.

Ipče je bio omiljen među svojim kolegama, piše “Objektiv“.

Prisjetimo se jednog od brojnih Ipčetovih hitova koji i dan danas pjevamo:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh