Estrada

Tviterom kruži jedna od prvih pjesama Đorđa Balaševića koju je napisao dok je bio srednjoškolac i predivna je

Imao je samo 19 godina kada je napisao ove stihove…

Đorđe Balašević - Story.rs

Društvenim mrežama kruži jedna od prvih pesama Đorđa Balaševića, koja je nastala dok je bio srednjoškolac, a ona se zove “Da ti imaš telefon”. Objavljena je u listu “Gimnazijalac” koji je izašao 1972. godine, kada je Balašević imao 19 godina.

Još tad se vidjelo da je Đorđe ogroman talenat za pisanje i svi koji su pročitali pjesmu su se oduševili, kao što smo se oduvijek oduševljavali svim njegovim stihovima.

Da ti imaš telefon

Ja bih bio slušalica

I mislio bih da sve meni pričaš

Pa bi me dizala i spuštala

I čistila me uoči Male gospojine kad nam

dolaze gosti.

Da ti imaš telefon

Bio bih ja i imenik

I baš za inat sa štamparskom greškom

Bez onog broja koji tražiš“, dio je ove pjesme.

Ljudi ne prestaju da komentarišu jedan od prvih radova legende i među komentarima se našla i jedna anegdota po kojoj je Balašević jednom prilikom umjesto da odgovori na pitanja na kontrolnom iz istorije, napisao pjesmu. Eto, takav je bio – uvijek nas je iznenađivao svojom kreativnošću.

Podsjetimo, Đorđe Balašević koji nas je napustio 19. februara u 67. godini života sahranjen je u Novom Sadu u krugu najbližih.

Balašević je sahranjen po želji porodice bez prisustva građana i medija. Sprovodu su prisustvovali samo najuži članovi familije i prijatelji, njih dvadesetak i oni su u miru ispratili Panonskog mornara, piš “Noizz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh