Estrada

Poznat datum i mjesto sahrane Balaševića: Porodica odbila da izvrši obdukciju

Đorđe Balašević, kantautor i pisac, koji je preminuo juče 19. februara, biće sahranjen u ponedeljak, nezvanično saznaje Kurir u Kabinetu gradonačelnika.

Đorđe Balašević - Screenshot

Naime, kako se navodi, prodica je odbila da se izvrši obdukciju.

Podsjetimo, Balašević je rođen 11. maja 1953. godine u Novom Sadu, gdje je živio u Ulici Jovana Cvijića koja se spominje u njegovoj pjesmi.

Gimnaziju je završio vanredno, pošto je zbog matematike, fizike i hemije digao ruke od redovnog školovanja.Vickasti hit „U razdeljak te ljubim“ njegove prve grupe „Žetva“ sa 180.000 prodatih singlova bio je uspeh jugoslovenskih razmera.

Balašević je igrao u nekoliko serija, a snimio je i film „Rani mraz“, gdje su između ostalih glumila njegova djeca ali i njegov veliki prijatelj Rade Šerbedžija. Đorđe Balašević, rođen je 11.maja 1953. godine. Bio je član grupe „Žetva“ i „Rani mraz“, a 1982. započeo je solo karijeru.

Ukupno je objavio 14 albuma. Upisao je ali nije diplomirao geografiju. Ipak, povodom 50 godina Novosadskog univerziteta uručena mu je počasna diploma, piše “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh