Estrada

POLA STANA U STAKLU, SVE SAMI LUKSUZ: Pogledajte kako izgleda stan u kojem ANA ŽIVI SA MRKOM!

Udomu pjevačice Ane Bekute sve je odavno spremno za dolazak Božića.

Zdravstveno stanje emotivnog partnera, političara Milutina Mrkonjića, koji se liječio kao kovid pacijent, nije joj pokvarilo pozitivna razmišljanja. Milutin je napustio bolnicu, te poznati par sada spokojno uživa u svom domu.

Pjevačica 2020. godinu želi što prije da zaboravi, ali u novu je krenula sa naučenim lekcijama iz prethodne. Još sredinom decembra ona je dom okitila brojnim ukrasima, velikom jelkom i sve podredila praznicima. Velelepni stan uredila je sa posebnim stilom, te je gotovo pola stana u staklu, a prostrana terasa omogućava da kafu može da pije na nekoliko strana svijeta, što Ana i čini, a posebno u tome uživa sa unucima Sonjom i Brankom Polić.

Zeleni tonovi preovladavaju kada je riječ o namještaju, a koliko je pedantna govori činjenica da sve drži na svom mjestu, a da je u kuhinji sve sređeno cakum-pakum. Zanimljivo je da u jednom dijelu stana ima svoj kutak gdje se nalazi veliki broj nagrada, ali i šminkernica gdjje se muzička umjetnica sprema kada odlazi na neke događaje. Milutin u jednom dijelu stana ima fotelju u kojoj samo on sedi, pored se nalazi stočić gdje je odloženo nekoliko daljinskih upravljača, a ispred njega TV na kojem redovno prati društveno-političke emisije.

– Na globalnom planu da što prije zaboravimo sve ovo što nas je snašlo. S tim u vezi bih rekla da sam iz svega toga pokušavala i pokušavam i dalje da izvučem najbolje. Nekako da se dočekam na noge. Bez obzira na to što nisam radila, što su nastupi presečeni u martu, da iz cele te situacije izvučem pouke, da se više okrenem sebi, porodici, djeci, prijateljima. Posvetim se zdravijem načinu života, čitam knjige, gledam serije i radim sve ono što mi je nedostajalo svih ovih četrdeset godina koliko sam u ovom poslu – priča Ana i priseća se kada je 1980. godine imala prvi pjevački angažman, te da je od tog momenta do danas pjevala od Australije, preko Amerike, Evrope i naravno Balkana, ali nikada nije napravila pauzu kao ove godine.

– Za četrdeset godina ovo su mojih 365 dana odmora, koji su mi bili preko potrebni. Naravno toga sam bila svjesna tek onda kada je to počelo i kada sam shvatila da pronalazim stvari gdje ću se uposliti i gdje neću misliti na ovo opšte ludilo. Uspjevala sam, pošlo mi je za rukom. Kažu mi „meni je dosadno kod kuće“, meni uopšte nije, uvijek sebi nađem zanimaciju. Izvučem neki posao. Zapravo sve ove godine utjehu sam nalazila u radu – priča Ana, a onda se povela priča o covidu 19.

– Naravno, u početku smo svi bili preplašeni količinom informacija koje su stizale. Neke su bile tačne, neke netačne, to neznanje plaši čovjeka i daje nekakvu neizvesnost. Zahvalna sam što sam satkana tako da uvek iz lošeg stanja pokušavam da iznađem nešto dobro – iskrena je umjetnica.

– Stvarno smo bili rasterećeni i slobodni sa vremenom. Lagano smo snimali sve te emisije i mislim da se taj duh osjeća kroz sve ove emisije što idu do 18. januara kada počinjemo ponovo snimanje. Naravno, ako sve bude u redu – kaže Bekuta.Zanimljivo je da smo godinama u oktobru ili novembru odlazili na Anine koncerte u Sava centru, ali to ovog puta nije bio slučaj.

– Nedostaje mi publika. Jedva čekam da uzmem mikrofon i da se družimo kao nekada. Sada bih mogla da krenem da pjevam do jutra, toliko se nakupilo energije za pjevanje i želje za druženjem. Jedva čekam da se sve odobri i postane normalno. Naime, mi smo koncert sa oktobra pomjerali na decembar, sada smo to uradili za maj, iskrena je Ana.

– Možda svega jednom da sam sjedila kod kuće. Praktikujem da je dočekam na nogama jer to znači da će cijela biti radna.

Iako je zagazila u sedmu deceniju, Ana vodi vrlo aktivan život.

– Nisam u sporijem ritmu. Na svu sreću, trudim se da svoju fizičku kondiciju održavam. Vježbam, treniram, dugo šetam. Ne bih mogla da kažem da me nešto usporava, sve je okej. Služi me zdravlje, što je najvažnije. Vjerujem da mi tek predstoje neki blistavi momenti – poručuje Bekuta i otkriva šta priželjkuje kada je karijera u pitanju:

Pred zdravlja na spisku njenih želja za 2021. godinu nalazi se i:

– Boljitak za sve ljude ovog svijeta, to bih željela da se desi. Izmoždeni smo i izmučeni u protekloj godini i mnogo malo osmijeha primjećujem na ljudima. Svi su u depresiji, želim da kolektivno ozdravimo i budemo bolji ljudi,piše Novi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh