Estrada

Svjedoci: Sandra Afrika i Indi spašavaju Zorana Marjanovića robije – Morat će da govore o ubistvu pjevačice

Odbrana Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge, smatra da bi estradne umjetnice mogle da sruše tezu da Marjanovići nisu imali dobar brak

Sandra Afrika i Zoran Marjanović - ATA Images, Damir Dervišagić

Branilac Zorana Marjanovića, advokat Veljko Delibašić, juče je u Višem sudu u Beogradu predložio da u nastavku postupka kao svjedoke ubistva njegove supruge Jelene Marjanović sasluša pjevačice – Sandru Afriku i Indi!

Delibašić je otkrio da bi njih dvije mogle da sruše tezu pojedinih svjedoka, koji su ranije saslušani, da Jelena i Zoran nisu imali dobar odnos i da se u tome krije motiv zločina koji se dogodio 2. aprila 2016.

Bile bliske

– Predlažemo dva svedoka – Sandru Prodanović, zvanu Sanda Afrika, i Indiru Aradinović, zvanu Indi, na okolnost toga kakav su odnos imali Zoran Marjanović i pokojna Jelena – rekao je advokat Marjanovića.

On je objasnio i da odbrana tek sada prvi put za svjedoke predlaže dvije pjevačice jer su one nedavno gostovale u televizijskoj emisiji i govorile o bliskom prijateljstvu sa Jelenom i dobrim odnosima sa Zoranom.

– Njih dvije pričale su da su Zoran i Jelena da su se mnogo voljeli i da je Zoran Jelenu držao kao kap vode na dlanu. Njihovim saslušanjem želimo da isključimo da je Zoran imao motiv – objasnio je Delibašić.

Podsjetimo, Jelenina sestra i nekoliko njenih drugarica ranije su na suđenju ispričale da je optuženi za ubistvo suprugu omalovažavao, pogrdno zvao „tetka“ i tjerao je da trči i trenira kako bi smršala.

Advokat Delibašić sudu je predložio i da adrese Sandre Afrike i Indi pribave preko MUP. Sudija Jelena Škulić pitala je Marjanovića da li on možda zna ove njihove podatke.

– Ne znam, zaista. Duže vrijeme već nismo u kontaktu. Čitava ova situacija me je udaljila od posla. Dugo godina smo sa te dvije osobe imali saradnju, družili smo se i porodično – odgovorio je Marjanović.

I karatista predložen

Odbrana je juče predložila i saslušanje karatiste Ivana Todorova, koji je, kako je naveo drugi Marjanovićev branilac, advokat Aleksandar Zarić, kobnog dana bio na nasipu u Crvenki.

– Zoran je pominjao o O prijedlozima za saslušanje novih svjedoka sud će se naknadno izjasniti.

SANDRA AFRIKA / Ne vidim svoju ulogu u procesu

Pjevačica Sandra Afrika rekla je juče za Kurir da će se odazvati pozivu suda ako je sud bude pozvao da svjedoči.

– Ja nisam sa Zoranom u kontaktu posljednjih osam godina. Pravo da vam kažem, zatečena sam, jer od tragedije jesam imala kontakt sa Zoranom, ali ne vidim svoju ulogu u tom procesu. Nije mi jasno kakve veze ja imam sa cijelim slučajem. Mi smo imali poslovnu saradnju i to je sve – rekla je Sandra Afrika, dok njena koleginica Indi nije odgovarala na pozive i poruke Kurira.

ODBRANA / Vještačenje je netačno!

Odbrana je juče osporavala i nalaz vještaka koji je na prethodnom suđenju izjavio da je Zoran Marjanović iskuljučio svoj mobilni u vrijeme ubistva supruge, a potom ga u 17.04 sati uključio na 150 metara od mjesta na kom je ona ubijena.

– U usmenom nalazu je odstupio od teze da je do susreta Zorana i Jelene moralo da dođe između 16.38 i 17.04 sati, a na moje pitanje odgovorio da ne može da odredi kuda se kretao Zoran. Odnosno, on je može da odredi gdje je Zoran bio u 16.56 sati. Rezultati vještačenja su netačni – rekao je advokat Nikola Dumnić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh