Estrada

ANA BEKUTA JOJ NIJE PRAVO IME, ZBOG ČEGA GA JE PROMJENILA!?

Kako na stranoj, tako i na domaćoj javnoj sceni, nije usamljen slučaj da velike zvijezde koriste pseudonime prilikom predstavljanja publici. Među njima se nalazi i Ana Bekuta.

Ana Bekuta - Blic.rs

Kao što je mnogima poznato, ona je po rođenju dobila ime Nada Polić, ali se, sredinom 80-ih godina prošlog vijeka, opredjelila za promjenu scenskog imena

Kako je do toga došlo, pjevačica je ispričala prije nekoliko godina za Scenu.

– To uopšte nije bila polemika nego potreba, a to mislim i sada kada su prošle više od tri decenije od tada. Potreba se javila jer je u to doba na javnoj sceni bilo bar četiri Nade – aludirala je Bekuta na Nadu Topčagić, Nadu Mamulu i Nadu Obrić.

– Poslušala sam mog tadašnjeg kompozitora Predraga Vukovića Vukasa, čije mišljenje je bilo da ipak promjenimo moje ime. To je bio čovek koji je imao mnogo godina iskustva i znao je mnogo toga o estradi. Iako mislim da bih napravila karijeru i kao Nada Polić, sa ove distance smatram da mi je to novo ime ipak pomoglo zato što je zvučnije – zaključila je pjevačica, prenosi scandal.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh