Estrada

Šaulić sakrio dva miliona eura od svoje porodice, a evo koji su uslovi da se pristupi njima

Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je u februaru tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći, posjedovao je tajni bankovni račun upravo u Njemačkoj, gdje je u udesu izgubio život po povratku sa nastupa.

Šaban Šaulić - Doznajemo.com

Naime, on je na računu sačuvao oko dva miliona eura, a ovu ušteđevinu je navodno krio od supruge Gordane Šaulić, ali i od djece.

Tokom čitave Šabanove karijere njegova supruga Gordana baratala je novcem i sve sama raspoređivala. Ona je vodila sve njegove poslovne sastanke, zakazivala i ugovarala nastupe i gostovanja, pa je na kraju odlučivala o tome šta će raditi sa svakim njegovim honorarom. Šaban, međutim, sam je sklanjao dio novca, koji je slagao na bankovni račun. Tako se htio, za svaki slučaj, osigurati. On nikada nije bio sebičan, pa ni taj novac nije krio sa strane samo za sebe, nego je sve sklanjao kako bi osigurao i porodicu. Razmišljao je unaprijed, pa mu je na pamet palo, ako mu se, ne daj Bože, nešto desi, štek postoji – navodi Šabanov prijatelj za “Skandal“.

On je potom objasnio i da je u pitanju račun u jednoj njemačkoj banci, te i da će pjevačeva supruga Goca moći pristupiti tom računu samo ako pored sebe bude imala advokata.

Šaban ima tajni devizni račun u jednoj njemačkoj banci koji je sada zapečaćen i samo Goca preko advokata može da mu pristupi. Šaban je mučenik vjerovao da će doživjeti penziju, da će se moći opustiti u Krčedinu, pa je mislio na stare dane, ali i da ne opterećuje djecu. Zato je i štedio. Sav bakšiš sa romskih svadbi, koji je uvijek bio pozamašan, Šaban je čuvao tamo u Njemačkoj i to nikada nije dirao. Te pare sada pripadaju Goci i njegovoj djeci i to oni moraju sa advokatima riješiti. Nadam se da Gordana za to zna, a i da nije znala, ta banka ju je sigurno o tome obavijestila nakon Šabanove tragedije – naveo je Šabanov blizak prijatelj za srbijanske medije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh