Estrada

Rada Manojlović za svog oca uradila jednu veliku stvar i dokazala da je kćerka za primjer

Srbijanska pjevačica ne zaboravlja odakle je potekla i nije se nimalo uobrazila.

Rada Manojlović - Kurir.rs

Iako važi za jednu od najangažovanijih pjevačica, Rada Manojlović koristi svaki slobodan trenutak da ode kod oca na selo i finansijski mu pomogne. S obzirom na to da joj je tata poljoprivednik, Rada je odlučila da mu kupi još dva imanja u selu kako bi pokrenuli organsku proizvodnju i angažovali radnike.

– Prije mjesec dana kupili su dva imanja kako bi proširili svoja poljoprivredna dobra. Radin tata se informisao da je sada sve više na tržištu na cijeni organska proizvodnja, pa za početak planira uzgajanje organskog krompira. Uzeo je ta dva imanja, a osim krompira, ako proizvodnja dobro krene, planira da posadi paprike i kupus. Organska proizvodnja jeste skuplja, ali proizvodi se po većoj cijeni i prodaju, zato su željeli da vide kakva će zarada biti. Rada ne žali novac samo da njen tata radi ono što voli, što ga ispunjava, ali da od toga ima i neke vajde – kaže za “Scenu” izvor upućen u cijelu priču.

Prema njegovim riječima, Radin tata nije želio kćerku da opterećuje, pa je čak mislio i da podigne kredit za ovu proizvodnju.

– Kada je Rada čula šta planira, odmah je sve stopirala. Nije željela da se otac uvlači u dugove već mu je odmah dala novac za kupovinu imanja. To je bio njen štek koji je čuvala da uloži kao kaparu za stan u Beogradu. Rada toliko novca uloži u dvije pjesme i zato nije žalila da ovog puta pokuša da pokrene porodični biznis u kojem bi svi mogli da učestvuju, a kasnije i da od toga žive. Ona je svjesna da kada se ostvari u ulozi majke, što priželjkuje, neće željeti toliko daleko da putuje i svakodnevno provodi vrijeme na točkovima i u avionu dok beba malo ne poraste. S druge strane, svjesna je šta znače čist vazduh i zdrava ishrana, zbog toga je i odlučila da se time malo pozabavi, a onda sve prepusti ocu i maćehi. Nakon smrti majke jako je privržena Radetu i sve bi učinila da mu pomogne. On se uglavnom ljuti kada ulaže toliko u kuću u selu jer smatra da treba da se skući u Beogradu

– Rada je kaparisala stan, ali još ne želi da se preseli dok sve ne obezbjedi, odabere namještaj, kuhinju i sve osatale sitnice. Perfekcionista je i ne žali da i dalje plaća kiriju dok sve ne bude cakum-pakum.

Rada želi da ima svoju oazu mira u Četerežu, zato je toliko novca i uložila u novu kuću koju je sagradila, iako njen otac sa novom suprugom i dalje živi u staroj. Oni su novu nekretninu ostavili Radi da u njoj uživa kada dođe, kao i njenoj sestri Mariji.

– Rada dođe u selo da se odmori i bude sa komšijama sa kojima je odrasla. Nije se uobrazila. Slava je nije digla u nebesa. Zna ljeti i da vozi traktor. Svi je vole u selu. A sa ovim imanjem Radeta je baš obradovala. Priča se po selu da će na novim njivama, kada počne proizvodnja, uposliti nekoliko stalnih radnika, a tokom sezone dosta nadničara. To nas sve raduje jer će biti posla i za nas. Rada zna kako mi ovdje živimo i ovim gestom bi pomogla mnogima. Gdje bi nam kraj bio kada bi to zaživjelo, velike su površine obradive zemlje. Zato je morala i da plati 20.000 eura, ali isplatiće joj se to, polako. Vidjet ćete – tvrdi izvor.

Kada su je novinari pozvali povodom ove priče, Rada se zbunila.

– To je još friška tema u našoj kući. Sa mnogima nismo ni podijelili tu ideju i zamisao. Zaista ne bih mnogo pričala o tome da se nešto ne izjalovi. Znate da sam odrasla na selu i moj tata je odličan poljoprivrednik. Zašto mu ne bih pomogla ako mogu, a i budućnost naša je u poljoprivredi. Danas mnogo ljudi odlazi sa sela i to je žalosno. Zvaću vas na vruć krompir i kajmak kada stignu prvi proizvodi, ali morat ćete malo da sačekate na to, ima tu posla oko zemlje do momenta kada počne da rađa – kroz osmijeh je rekla Rada, ali nije željela da priča o sumi koju je uložila i koju će tek uložiti u ovaj projekat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh