Estrada

SVI SU IGNORISALI TRAGOVE KRVI U ZORANOVOM “MERCEDESU” – Novi tužilac ispravlja PET VELIKIH GREŠAKA napravljenih u slučaju Marjanović

Minimalno pet koraka morat će u narednom periodu da načini tužilac koji je preuzeo slučaj ubistva srbijanske pjevačice Jelene Krsmanović.

Zoran Marjanović i Jelena Krsmanović - Telegraf.rs

Novi tužilac u slučaju Marjanovića imaće težak zadatak – da ispravi greške nastale u prethodnoj istrazi, a na koje je ukazao Apelacioni sud, vraćajući optužnicu protiv Zorana Marjanovića na dopunu.

KAMERE

Kako stoji u odluci Apelacionog suda, a u šta je “Blic” imao uvid, potrebno je da se izvrši prostorno-vremensko vještačenje svih snimaka sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući na Putu za Crvenku – odnosno svih kadrova koji gledaju na nasip.

“To vještačiti sa posebnim ukazivanjem na to da u spisima predmeta postoji slika monitora koja u donjem dijelu ekrana po sredini pokazuje u kom pravcu gleda kamera, a sa koje nije vještačen video-zapis, a što je u daljem toku postupka neophodno obaviti”, stoji u odluci suda.

DNK

Biološkom fakultetu u Beogradu dostavljen je bris DNK uzet sa desne ruke s ogrebotine Zorana Marjanovića odmah po pronalasku pjevačicinog tijela.

KRV

Iz nalaza koji je dostavljen u optužnici Biološkog fakulteta u Beogradu utvrđeno je da DNK materijal izolovan sa zadnjeg sjedišta “mercedesa” pripada Jeleni, a po svom intenzitetu odgovara jačem tragu krvi.

“Međutim, u fazi istrage nije obavljeno vještačenje navedenog traga, odnosno nije navedeno na koji način je on mogao nastati i koja je njegova starost, o čemu se vještaci odgovarajuće struke nisu izjašnjavali”, zaključuju u Apelacionom sudu.

ZORANOV TELEFON

Apelacioni sud u obrazloženju navodi da je neophodno da se u daljem toku postupka obavi dopunsko vještačenje telefona Zorana Marjanovića i objasni na koji način se može dokazati da li je zaista isključio telefon po dolasku na nasip.

“U tom vještačenju bi se vještak izjasnio na koji način mreža detektuje isključenje telefona, odnosno da se na jasan način utvrdi na bazi čega je utvrđeno da je okrivljeni svjesno isključio telefon”, kaže Apelacioni sud.

SVJEDOCI

Apelacioni sud naložio je da je neophodno putem vještaka iz oblasti telekomunikacije obaviti prostorno i vremensko vještačenje kretanja mobilnog telefona svjedoka Milana R., koji se u trenutku ubistva pjevačice nalazio u blizini nasipa i koji je u svom iskazu naveo da je tog dana nosio mobilni telefon sa sobom.

Skoro tri godine od ubistva

Podsjećanja radi, pjevačica Jelena Krsmanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki. Od tog trenutka gotovo već tri godine krenula je istraga koja još uvijek nije rezultirala kaznom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh