Showbiz

Glumac za ulogu u novom filmu izgubio rekordnih 70 kilograma

Film Bobcat Moretti snimljen je u dvije faze kako bi glumac stigao poraditi na svom tijelu za drugu polovinu filma, a objavljen je prošle godine

Glumac Tim Rilbuto (Realbuto) drži rekord za najveći gubitak težine za ulogu u svom novom filmu.

Realbuto glumi pretilog pacijenta s multiplom sklerozom, koji se bavi boksom nakon smrti oca kako bi prevladao ličnu tragediju i pronašao unutrašnji mir. Film Bobcat Moretti snimljen je u dvije faze kako bi glumac stigao poraditi na svom tijelu za drugu polovinu filma, a objavljen je prošle godine. Film je režirao Rob Margolis (Margolies), a uz Rolbuta glume Vivica A. Foks (Fox), Tarin Mening (Taryn Manning), Met Piters (Matt Peters), reper Kulio (Coolio) i Seli Kirkland (Sally).

Glumac je težio gotovo 180 kilograma i produkcijski tim mu je dao godinu dana da smrša za drugu polovinu filma kada su počeli snimati krajem 2020. Rilbuto je izgubio 70 kilograma za ulogu i sada drži rekord za najveću izgubljenu težinu, a slijedi ga Kristijan Bejl (Christian Bale), koji je navodno izgubio oko 30 kilograma za film The Machinist iz 2004.

Produkcijski tim ponovno je započeo snimanje sredinom 2021., nakon što je Rilbuto smršao i dostigao prag potreban za lik boksača. Poznato je da je hirurški stavio prsten na želudac, a podvrgao se i napornom treningu i režimu prehrane kako bi došao u dobru formu.

Rilbuto, koji misli da je prije bio “nezdrav”, rekao je:

– Primijetio sam promjenu u svojoj energiji i unutarnjem zdravlju, ne samo vanjskom. Ovaj film mi je promijenio život ne samo što se tiče karijere. Također mi je spasio život, doista vjerujem u to. Sada imam puno više energije i elana.

Također je rekao da je zahvalan izvršnom producentu i svom treneru Eriku Potempi, koji u filmu glumi njegovog oca u flashback scenama, što nisu odustali od njega.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh