Nauka

Dr Predrag Kon o tome otkad je koronavirus prisutan: Kada je najvjerovatnije počela epidemija

I dalje su u toku rasprave o tome od kada novi korona virus kruži svijetom i odakle je uopšte potekao.

Predrag Kon - Tanjug.rs

Nakon izjave kineskog državnika da je Kina prva prijavila korona virus, ali da to ne znači i da ovaj virus potiče iz Kine, njegovu izjavu je u Jutarnjem programu “RTS-a” prokomentarisao dr Predrag Kon, piše “Žena“.

Svjetska zdravstvena organizacije je još u decembru 2019. obavještena o koroni i poslije toga je radila sa kineskim stručnjacima na otkrivanju izvora i puta prenošenja, pa ga do kraja nije otkrila. Početak je najvjerovatnije bio i nešto ranije nego što se bilježi, mislim da je na mjestu to razmišljanje, ali sigurno će biti još rasprave jer to zadire ne samo u naučna istraživanja, već i u politiku, ali i odgovornost. Odgovornost rada na svim biološkim agensima je jako dobro poznata svima koji na tome radi, oni su vrlo dobro svjesni o kakvoj je odgovornosti riječ“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh