Nauka

Bosanac osvojio bronzu Microsoft Office Specialist takmičenju

Tarik Džambić osvojio je treće mjesto na svjetskom Microsoft Office Specialist World Championshipu, takmičenju u New Yorku, saopćio je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Time je još jednom pokazano da Bosna i Hercegovina obiluje mladim perspektivnim ljudima pred kojima je uspješna budućnost.

No image - Haber.ba

Svjetsko MOS takmičenje okupilo je učesnike iz više od 130 zemalja. Osim Džambića, iza bh. zastave su znanje iz Microsoftovih alata imali priliku odmjeriti još pet mladih učesnika, prenosi “Hayat“.

– Osvojiti treće mjesto i bronzanu medalju među mnogobrojnom konkurencijom je izvanredan osjećaj. Ponosan sam na čitav svoj tim, kao i na profesora koji mi je bio podrška sve vrijeme zajedno s mojim roditeljima, školom i prijateljima. Također, bez državnog takmičenja iza kojeg stoji Ekonomski fakultet UNSA, bilo bi nemoguće kvalifikovati se na svjetski nivo. Već drugu godinu zaredom, vraćamo se s medaljom i dokazali smo da se trud i rad na kraju uvijek isplati – kazao je Tarik Džambić.

U organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, više stotina mladih ljudi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine imalo je priliku testirati svoje vještine, a pobjednici finalne runde – Državnog IT takmičenja, održanog u junu ove godine dobili su priliku stati rame uz rame s mladima širom svijeta.

Takmičenje se izvodi uz pomoć partnerskih institucija – Ekonomskog fakulteta Banja Luka, Fakulteta informacionih tehnologija Mostar, Elektrotehničke škole Tuzla.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh