Nauka

Kako životinje vide svijet oko sebe

Upoznajte svijet iz perspektive psa, mačke, zmije, ptice, muhe, ajkule, ribe i pacova.

Mačka - Ilustracija / Unsplash

Pre nekoliko godina, tim stručnjaka Ruske akademija nauka otkrio je da psi, suprotno uvriježenom mišljenju, ne vide svijet crno-belo: oni uočavaju različite nijanse plave, žute i braon boje. Pored toga, opšte je poznato da psi imaju izuzetno širok periferni vid. Možete li, imajući sve ovo na umu, da pretpostavite kako izgleda neki prizor posmatran očima ove životinje?

Ekipa sajta “BuzzFeed” omogućila nam je otkrijemo kako pojedine životinjske vrste vide svijet, prenosi “National geographic“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh