Internet

Najbogatiji jutjuber objavio svoj prvi video na platformi X: Ilon Mask oduševljen

U opisu je istakao da je zainteresovan da vidi koliku zaradu će video ostvariti na X.

instagram

Popularni jutjuber MrBeast nedavno je objavio video “direktno” na platformi X, a za manje od osam sati video je sakupio gotovo 30 miliona pregleda, piše avaz.

Ovaj potez stiže nakon “prepucavanja” između MrBeasta i Ilona Maska (Elon Musk). MrBeast, odnosno Džimi Donaldson (Jimmy), istakao je da ne planira da objavljuje svoje videosnimke na X platformi, nakon što ga je Mask pitao da počne da objavljuje na ovom sajtu, piše B92.

U obrazloženju svoje odluke, MrBeast je istakao da kreiranje njegovih videa košta milione dolara, te da njihova objava na X-u neće finansirati ni djelić tih troškova.

Sada je jutjuber na X postavio video pod nazivom “$1 vs $100.000.000 Car”, a u opisu je istakao da je zainteresovan da vidi koliku zaradu će video ostvariti na X-u. Pregled zarade će objaviti naredne sedmice.

Na njegovu objavu reagovali su i Ilon Mask, kao i izvršna direktorica X-a Linda Džakarino (Jakarino).

Inače, MrBeast je tokom 2021. godine zabilježio zaradu od 54 miliona dolara. Prema navodima, on mjesečno zarađuje pet miliona dolara, što ga čini najplaćenijim kreatorom sadržaja na YouTubeu, prema „Forbesu“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh