Internet

Vještačka inteligencija stiže u Google Asistent

Tekuća trka za proširenjem i integrisanjem generativne AI tehnologije stiže do digitalnih pomoćnika. Takav je slučaj sa Googleom.

Vještačka inteligencija stiže u Google Asistent - nezavisne.com

Kompanija radi na preuređenju svog Google Asistent-a koji će koristiti generativnu tehnologiju zasnovanu na vještačkoj inteligenciji.

Potpredsjednik Google Assistant-a, Peeyush Ranjan i direktor proizvoda, Duke Dukellis, naveli su svoje obrazloženje.

“Kao tim, cilj nam je da obezbijedimo korisnicima vrhunski kvalitet i važne proizvode kako bi zadovoljili njihove potrebe i očekivanja. Vidimo veliki potencijal generativne vještačke inteligencije za transformisanje života ljudi i ogromnu priliku za istraživanje nadograđenog Google Assistant-a koji se pokreće najnovijom LLM tehnologijom.”

Prema izvkeštajima, Google već radi na tome da integriše Google Assistant AI za mobilne uređaje. Još uvokek, ne postoji tačan vremenski okvir kada će Google integrisati ovu tehnologiju u svoje pametne kućne uređaje ili kako će tačno nova ažuriranja izgledati. Kompanija bi mogla da koristi Bard, svog AI chatbot-a, da razgovara sa onima koji koriste Assistant-a ili proba nešto potpuno originalno.

Aktivnosti i rad zaposlenih u Googleu, uvijek imaju uticaj na unutrašnje promene u samoj kompaniji. Neke od promjena su spajanje timova Surfaces i Services u jedan tim. Takođe, kompanija otpušta “manji” broj zaposlenih, ali još uvijek nije otkrila tačan broj, piše PC Press.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh