Internet

YouTube zabranio medicinski nepotvrđeni sadržaj

YouTube je potvrdio da je počeo sa brisanjem cijelokupnog sadržaja sa njihove platforme koji nije u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, a tiče se Korona virusa i globalne epidemije.

Logo YouTube - Twitter

Najavili su da će brisati sav sadržaj koji nije ‘medicinski utemeljen’ i zasnovan na preporukama zvaničnih institucija, piše “PC Press“.

Brisanje dezinformacija je primarni cilj

Izvršna direktorka Susan Wojcicki izjavila je da je ovom medijskom gigantu cilj da se uklone dezinformacije koje se šire platformom, kako se ne javnost ne bi dovodila u zabludu. Na ovaj korak odlučili su se jer je teorija zavjere o tome kako 5G mreža utiče na razvoj virusa COVID-19 uzela maha, pa se sve veći broj korisnika dovodi u zbunjujuć položaj. Da se ovakve stvari ne bi dešavale, jednostavno će ih obrisati. Takođe, biće obrisani i svi oni snimci koji govore o lijeku protiv Korona virusa, o navodnom djelovanju vitamina C, kurkume i sličnih supstanci.

Wojcicki je takođe rekla da je sadržaj koji se objavljuje i nije u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije kršenje njihove poslovne politike, i da će s toga takvi snimci biti obrisani. Primijećeno je posljednjih sedmica da je na YouTube-u povećana zainteresovanost za navodno autoritativne snimke o COVID-19 virusu, i to od čak 75%. U međuvremenu je i Facebook objavio da se suočava sa gomilom lažnih vijesti o Korona virusu, kao i WhatsApp, koji ne dozvoljava djieljenje informacije koje su podijeljene više od 4 puta istovremeno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh