Internet

NOVI HAKERSKI NAPAD: Otkriveno skoro 800 miliona ADRESA i ŠIFRI

“Kolekcija od najmanje 770 miliona adresa elektronske pošte, kao i milioni šifri, otkrivena je u slučaju masovnog kršenja pravila o ličnim podacima”, izjavio je internet istraživač Troy Hunt.

Haker - Ilustracija/Twitter

On je rekao da je pronađeno 772.904.991 adresa elektronske pošte zajedno sa 21.222.975 šifri na servisu za preuzimanje sadržaja “Mega”, koje hakeri šire putem interneta.

Hunt je u saopštenju napisao da su podaci sastavljeni od velikog broja individualnih informacija iz nekoliko hiljada različitih izvora, javila je njemačka novinska agencija DPA.

Istraživač tvrdi da ga je o kršenju pravila obavijestio “kontakt” koji ga je uputio na popularni hakerski forum na kojem su objavljeni podaci, navodi “Srna”.

Hunt je upozorio korisnike interneta da koriste “menadžere za šifre”, uz napomenu da je “jedina sigurna šifra ona koju ne možemo da zapamtimo”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh