Zdravlje

Treba li jesti prije vođenja ljubavi

Romantična muzika, mirisne svijeće, cvijeće… Postoji nekoliko trikova kojima se može stvoriti prava atmosfera tokom seksualnih odnosa.

vodjenje ljubavi - Shutterstock

U nedavno rađenoj studiji, međutim, pokazalo se da prije nego što uskočimo u krevet – moramo da jedemo.
Glad = Manje zadovoljstva

Portal dailymail.co.uk prenosi rezultate studije u kojoj je utvrđeno da su seksualni odnosi manje prijatni ako smo gladni.

Istraživači sa Univerziteta u Oslu tvrde da su ‘meka milovanja’ manje prijatna ako niste siti.

Kada smo gladni, u našem tijelu se ubrzano luči hormon grelin, koji se naziva i “hormon gladi”. Proizvode ga i oslobađaju uglavnom ćelije u želucu, ali u manjim količinama u tankom crijevu, pankreasu i mozgu.
Šta radi ‘hormon gladi’?

“Pored toga što stimuliše apetit, grelin izaziva i druge promjene u tijelu. Između ostalog, mijenja i našu percepciju dodira”, objašnjavaju istraživači. prenose nezavisne

Kroz svoj eksperiment, otkrili su da ljudima maženje nije prijatno kada su gladni. Kada smo gladni, manje smo raspoloženi za dodir, a kao rezultat toga, manje uživamo u seksu.

Za prijatan seks pobrinite se da ste siti i da se osjećate dobro, ali prije svega, naravno, važno je da oba partnera žele da imaju seks, prenose Vijesti.me.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh