Zdravlje

Doktorica smršala 45 kilograma: Svojim pratiocima je otkrila tajnu

Konzumacija velikih količina šećera ne samo da uzrokuje da ga tijelo počne taložiti kao mast, već također povećava rizik od dijabetesa

Doktorica Emi Hosoda sa svojim pratiocima na TikToku podjelila je svoju ispovijest i kako se borila sa viškom kilograma.

Nakon što je cijeli život imala taj problem, ona je odlučila promijeniti navike i smršati. Osmislila je svoj zdravstveni plan te je u obzir uzela genetiku te mnoge druge faktore. Ona je izgubila 45 kilograma.

Kako je navela u TikTok videosnimku, suvišni kilogrami se nikada nisu vratili. Hosoda je rekla da je tokom mršavljenja gledala prvenstveno količinu šećera u hrani, što obično rezultira debljanjem.

Konzumacija velikih količina šećera ne samo da uzrokuje da ga tijelo počne taložiti kao mast, već također povećava rizik od dijabetesa.

@doctor.emi 5 things I would ALWAYS do as a doctor who lost 100lbs and kept it off. #doctoremi #learnontiktok #weightlosstransformation #weightloss ♬ Stuck In The Middle – Tai Verdes


– Otprilike jedan od tri odrasla Amerikanca ima hronično visok nivo šećera u krvi zbog čega su izloženi riziku od razvoja dijabetesa tipa 2 – objašnjava doktorica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh