Zdravlje

Otkrivena dva nova simptoma korone, ne ignorišite ih

Iznenadni umor s naglim padom trombocita u krvi također je simptom covida-19 u početnim fazama, dok se temperatura i kratak dah razvijaju kasnije, smatra se.

Koronavirus - News-medical.net

Prema medicinskim stručnjacima, ako se zanemaruju, ovi početni simptomi mogu imati fatalni ishod, piše TimesOfIndia.

U svakoj virusnoj infekciji broj trombocita opada. Stoga ne treba zanemariti umor i iscrpljenost. Testirajte se na koronavirus“, poručuje profesor Santosh Kumar s Odjela za respiratornu medicinu KGMU.

Ekstremni umor

Već poznati simptomi koronavirusa slični su gripi, a među nove simptome liječnici ubrajaju proljev, crvenilo očiju, osip i umor.

Medicinski stručnjaci iz Lucknowa navode da je bilo preko desetak slučajeva kada su pacijenti doživjeli ekstremni umor, ali nisu se savjetovali s liječnicima. Nakon što im se stanje pogoršalo, analiza krvi pokazala je drastičan pad broja trombocita. Pacijent bi potom razvio probleme s disanjem i umro bez potpore kisikom, navodi se, prenosi “Buka“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh