Zdravlje

Ne kopaj i ne čačkaj! Riješi se urasle dlake na najbezbolniji način – u 5 koraka!

Lakše je nego što misliš…

Urasla dlaka - Screenshot

Urastanje dlake je sasvim normalna pojava, naročito ukoliko se briješ ili depiliraš. Vremenom, dlaka oslabi i nema tu “jačinu” da izbije na površinu, pa se savija i ostaje ispod kože, piše “Srbija danas“.

Da ne bi čačkala i kopala, pa na taj način pokušala da je izvadiš, donosimo ti nekoliko praktičnih saveta kako da to regulišeš na bolji način.

Evo kako bi trebalo da postupiš:

Ne pokušavaj pincetom da je izvadiš ili cijediš
Ne pokušavaj da izbriješ dlaku
Primjeni vruć peškir da opustiš kožu
Iskoristi krpicu ili četkicu za zube kako bi uradila nježni piling
Ukoliko to ne funkcioniše, probaj da naneseš losion ili kremu sa salicilnom kiselinom

Pogledaj i video uputstvo:

@selfmagazine

Here’s how to avoid those gnarly in-grown hairs. #TikTokPartner #LearnOnTikTok #TikTokWellness #skincareroutine #healthtips

♬ Try Something New – Alex Arias & Alexander Julius Wright


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh