Zdravlje

Popularno još šezdesetih godina prošlog vijeka: Disanje za oporavak i bolji san

Upotrebite ovu tehniku kontrolisane hiperventilacije, popularnu još šezdesetih godina prošlog vijeka, da se oporavite između ili posle treninga i mnogo bolje i korisnije spavate noću.

Vježba disanja - Facebook

1 Namjestite se udobno

Lezite na leđa s jednom rukom na stomaku, drugom na grudima. Udahnite na usta, napunite abdomen. Udišite sve dok vam i grudi ne budu pune (Ruke su vam tako nameštene da osetite taj trenutak).

2 Izdahnuti

Izdahnite silovito, kao da gasite svećice na torti. Trbušnjaci bi trebalo da su vam zavezani u čvor. Ponavljajte proces 2-3 minuta. Trebalo bi da se osećate kao da vežbate, a možda čak i budete dezorjentisani. To je normalno.

3 Opuštanje

Spustite ruke pored tela sa dlanovima nagore i udišite dijafragmom kroz nos. Možda čak i dremnete. To je u redu, izbacili ste telo iz “udari ili beži” moda i prebacili ga u stanje za oporavak.

Dišite brzo, a onda veoma sporo, prenosi menshealth.

Udah

Izdah


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh