Zdravlje

Kako ojačati imunitet i organizam za borbu protiv koronavirusa

Kako da pomognete svom tijelu da se bori s virusom ukoliko do zaraze ipak dođe…

Voće i povrće - Aura.ba

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je pandemiju koronavirusa. Svuda se detaljno mogu naći objašnjenja kako se pravilno štititi i spriječiti zarazu, a evo kako da pomognete svom tijelu da se bori s virusom ukoliko do zaraze ipak dođe.

Naše tijelo je programirano da se bori protiv bolesti, ali je za to neophodno da bude pripremljeno i snažno pa je važno spremiti imuni sistem za borbu:

  1. Umanjite stres – Hormoni stresa iscrpljuju imunitet ukoliko se neprestano luče. Provjerite stanje vaših hormona i regulišite ih jer su oni artiljerija vaših odbradbenih snaga.
  2. Spavajte kad god ste umorni – Neophodno je da odmorite tijelo i dušu.
  3. Ne bježite od suplemenata – Znamo da je hranom najbolje unijeti vitamine i minerale, ali ukoliko vašem organizmu manjkaja nečega, to se najbrže nadoknađuje suplementima.
  4. Izbjegavajte izlaganje toksinima – Pod toksinima osim kojih ima u hrani sa aditivima i obojenim pićima.
  5. Vježbajte ali umjereno – Fizička aktivnost jača i duh i tijelo, međutim vežbanje poput dizanje tegova u teretani, stresno je za tijelo.

Pridržavanjem ovih savjeta znatno umanjuje mogućnost da virus korona poprimi oblik težeg oboljenja, piše “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh