Zdravlje

ČUDESNO IZLIJEČENJE DIJABETIČARA: Lijek može biti BESPLATAN, a evo kako je čak 100 pacijenata izliječilo šećernu bolest!

Ljekari oduševljeni.

Kontrola dijabetesa - RTL.hr

Milijarde eura mogu se uštedjeti ako nova terapija dijabetesa postane redovna praksa, piše “Lepa & Srećna“.

Novo istraživanje čiji su rezultati objavljeni 7. marta 2019. godine trajalo je pune dvije godine i otkrilo fantastične efekte posebne dijete.

Skoro 100 pacijenata oboljelih od šećerne bolesti u Velikoj Britaniji izliječeno je zahvaljujući toj dijeti kojoj su bili podvrgnuti između 12 i 20 sedmica.

Poslije toga su se vratili normalnoj ishrani i održavali normalnu tjelesnu težinu.

U ovoj studiji je učestvovalo blizu 300 oboljelih, a eksperiment je organizovalo Udruženje za borbu protiv dijabetesa Velike Britanije. Učesnici su se obavezali da vode strogo propisanu dijetu u okviru koje su dobijali samo 800 kalorija dnevno. U zavisnosti od reakcije, dužina dijete se mijenjala.

Polovina ovih pacijenata uspjela je da održi normalan nivo šećera u krvi tokom godinu dana nakon završetka dijete, a svih 100 šećeraša nije imalo simptome dijabetesa čak 2 godine! Ljekari tvrde da sada razumiju šta je okidač izliječenja šećerne bolesti i najavljuju ogromne uštede u zdravstvu ako se ova terapija bude primjenjivala.

“Ovo je pravi izazov vjerovanju da je dijabetes 2 doživotno oboljenje”, kažu istraživači. Nema sumnje da će dalji razvoj ovih istraživanja zavisiti i od spremnosti za ulaganje.

Naime, samo u Velikoj Britaniji se na liječenje dijabetesa potroši više od 4,5 milijardi eura godišnje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh