Zdravlje

Sve više ljudi oboljeva od tumora u uhu: Prvi simptom opasnog kancera!

Bol u uhu može biti prvi znak da se u predjelu uha razvija maligni tumor, a evo koji još simptomi ukazuju na ovu opasnu bolest, piše Lepa & srećna.

Uho - Narodni.net

Broj oboljelih od kancera uha počinje da se povećava širom svijeta, a ovo oboljenje može obuhvatiti bilo koje od tri dujela uha: unutrašnje, srednje i spoljašnje uho.

Simptomi se razlikuju u zavisnosti od dijela uha na kojem se tumor razvija, ali znakovi koji se uglavnom javljaju u sva tru slučaja su gubitak sluha i bol u uhu.

Takođe, simptomi mogu biti i bol spoljašnjeg uha, glavobolja, vrtoglavica i zujanje u ušima. Kod nekih pacijenata se javlja i otok limfnih čvorova na vratu.

Pojava tumora se jedino može utvrditi biopsijom, a bolest se liječi operacijom, uklanjanjem ušnog kanala, radioterapijom ili hemioterapijom,prenosi Aura


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh