Zdravlje

NA ODMORU JE MAZILA ULIČNU MAČKU: Kada se vratila kući, jedne noći je samo shvatila da NE OSJEĆA NOGE

U bolnici su zaključili da joj je mačka najverovatnije prenijela bakteriju…

espreso

Džema Birč (24), blogerka iz Sautporta, ostala je paralizovana kada ju je ulična mačka zarazila bolešću koja napada nerve.

Blogerka je zavolela napuštenu macu koju je videla dok je bila na odmoru u Portugalu Poslednjeg dana odmora počela je nekontrolisano da povraća, a tokom leta se i onesvestila. Primljena je u bolnicu čim je sletela u Britaniju, a tamo su otkrili da ima bakteriju kampilobakter – koja se često nalazi u sirovoj piletini.

U bolnici su zaključili da joj je mačka najverovatnije prenela bakteriju, koju je pokupila rovareći po smeću u hotelu. Zbog nje je bila dehidrirana i trebalo joj je duže da se oporavi.

Pustili su je, ali je nekoliko dana kasnije jedne noći shvatila da ne oseća noge.

– Kada sam ustala shvatila sam da ne osećam tepih ispod nogu. Počela sam da ih češem i ništa nisam osećala. Jedna noga je od češanja čak krvarila, a ja nisam osećala ništa – priča Džema.

Ponovo je završila u bolnici, a dijagnostikovan joj je Gilen-Barov sindorm, zbog kojeg je ostala paralizovana od kuka na dole. Odmah su započeli terapiju imunoglobinima. Trebalo joj je 14 meseci da nauči da opet hoda.

– Gilen-Barov sindrom nastaje kada telo ne zna šta će sa infekcijom, pa ubije sve što može, uključujući tkiva nogu i ruku – objašnjava Džema,prenosi Espreso


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh