Moda i ljepota

Frizer otkrio tri stvari koje čine da izgledate starije

Uz jednu sitnicu možete izgledati 10 godina mlađe, ali ove greške će vam samo dodati godine, što sigurno ne želite.

Frizerski salon - zadovoljna.hr

Često se kaže da dobro oblikovana frizura može doprinijeti tome da izgledate mlađe nego što jeste, međutim jedan frizer otkrio je tri stvari koje treba izbjegavati u frizerskom salonu, jer će vas učiniti starijim.

Za frizuru se od davnina kaže da može dodati ili oduzeti godine, što je kod žena gotovo pravilo, a često se može primjeniti i na muškarce. Rijetko ćete vidjeti 20-godišnjakinju koja ima starinski minival na glavi, dok penzioneri uglavnom ne nose čiroki ili crvene, ljubičaste ili zelene pramenove u kosi. S druge strane, ako je frizura pravilno oblikovana, može da istakne crte vašeg lica i skrene pažnju sa znakova starenja, uključujući bore ili opuštenu kožu, piše Super žena.

Kreator sadržaja za lepotu i frizer koji je na Tiktoku pod nadimkom @Thedanatate kaže da postoje tri greške koje većina ljudi čini u salonu, koje vas mogu učiniti starijim. Kao prvo, upozorava da nije mudro nositi “superkratke” šiške.

“Sve je više slavnih koji se poigravaju s takvim izgledom, pa previše skrate šiške, bez obzira na to da li ih nose ravno na čelu ili razbaruše oko njega tako da izgledaju pomalo neuredno, ali je zapravo svaka vlas na svome mjestu. Sav taj lak za kosu koji stavljate da bi šiške stajale kako treba odaje utisak kao da imate kacigu na glavi i djeluje prilično zastarjelo”, ističe on.

“Umjesto laka bolje je koristiti sprej s morskom solju koji će malo ukrotiti kosu, ali i ostaviti slobodu pramenovima da ne izgledate zalizano ili kao da imate periku na glavi. I previše tamna nijansa kose je loša usluga vlasnici, čak i ako je vaša kosa prirodno tamna i volite takve tonove. S druge strane, ako posvjetlite nekoliko pramenova koji uokviruju lice, izgledaćete i do 10 godina mlađe”, preporučio je frizer, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh