Moda i ljepota

TIKTOK ZALUĐEN ULJEM RUZMARINA, POMAŽE LI STVARNO U RASTU KOSE?

Na društvenim mrežama i dalje traje beskrajna potraga za proizvodima koji će kosu učiniti dužom i gušćom.

Do sada smo imali priliku vidjeti brojna rješenja koja navodno pomažu rastu kose, ali jedno se posebno istaknulo.

Na Tik Toku postoji sve više oduševljenih korisnika koji govore da je ulje od ruzmarina odlično za prevenciju gubitka kose, piše hayat.

POMAŽE LI ULJE RUŽMARINA RASTU KOSE?

Ružmarinovo ulje se proizvodi od aromatične biljke ružmarina, destilira se iz njegovih listova i cvjetova, a skuplja se nakon što se biljka uvede parom. Iako ne postoji puno naučnih studija koje bi potvrdile da ulje ružmarina može pomoći u rastu kose, postoji sve više korisnika koji ukazuju na njegove prednosti.

Neke studije pokazale su da ulje ružmarina može poboljšati cirkulaciju što zatim može pospješiti obnovu i rast kose, a vjeruje se da ima i neka protuupalna sredstva.

Još uvijek nedostaju čvrsti dokazi o istinitosti tih pretpostavka, ali zaluđenost ružmarinovim uljem na Tik Toku je sve veća i veća.

Zadovoljni korisnici tvrde da im je ulje ružmarina pomoglo vratiti gustoću i dužinu kose u par mjeseci, što su impresivni rezultati koji i druge korisnike navode da na taj način riješe svoje probleme s gubitkom kose.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh