Moda i ljepota

Prodata najskuplja Louis Vuitton torba u obliku bundeve za vrtoglavu cifru

Svijet mode malo koga šokira i ostavlja u nevjerici, ali, sada se desio jedan presedan i mnogi su ipak ostali na ovu vijest otvorenih usta – a to je da je jedan model Louis Vuitton torbe prodat na aukciji za 44.100 dolara.

To je najskuplje prodata torba ovog brenda do sada, a model je veoma neobičan.

Poznato je da je Louis Vuitton statusni simbol i modna marka koja se prodaje po paprenim cijenama, ali je ovaj iznos čak i predstavnike kompanije iznenadio.

Takođe, iako bi na prvi mah pomislili da je u pitanju neki starinski komad, ili jedinstvena modna izvedba optočena rijetkim dijamantima, naprotiv. U ovom slučaju, obJe ove pretpostavke bi bile pogrešne, jer dizajnerska torba prodata za najviši iznos je u obliku žute bundeve, pišu strani modni magazini.

U pitanju je kratka proizvodna serija, izrađena od crne i žute kože, a napravljena u saradnji sa japanskom umjetnicom i legendom Jajoi Kasuma (94), čija je ljubav prema tačkama stvorila svijet inspiracije i za modni i za umjetnički svijet,piše Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh