Moda i ljepota

ŽENAMA ZADAJE GLAVOBOLJU: KAKO NAJBRŽE DA SE RIJEŠITE CELULITA?

Celulit je jedan od najvećih neprijatelja žena, a gotovo svaka žena ga ima. Međutim, celulita se možete riješiti vježbanjem, ali i koristeći dodatke prehrani.

hayat

Prema izvještaju iz 2015. objavljenom u American Journal of Clinical Dermatology, do 90 posto žena razvije celulit nakon puberteta, a mnogi se muškarci suočavaju i s pojavom udubljene kože.

Ako se borite s kvržicama kojih se želite riješiti, u nastavku donosimo najboje dodatke prehrani koji će vam pomoći da postignete željene rezultate.

MULTIVITAMINI

Ako želite smanjiti pojavu celulita, dodavanje multivitamina u vašu redovnu rutinu dobro je za početak – kaže Shannon Henry, dijetetičarka s klinike EZCare u San Franciscu.
Vitamin B6 smanjuje stvaranje tekućine u koži, vitamin E potiče cirkulaciju krvi, a kalcij smanjuje masnoće u tijelu i smanjuje pojavu celulita.

RIBLJE ULJE

Riblje ulje nije dobro samo za zdravlje srca, može biti korisno i kada je u pitanju smanjenje celulita.

Riblje ulje sadrži omega-3 masne kiseline, koje pomažu u cirkulaciji krvi, snižavaju visoki krvni pritisak i snižavaju holesterol. Sve ove prednosti održavaju ćelijsku stijenku vaše kože zdravom. Što su zdraviji vaši ćelijski zidovi, manja je vjerovatnoća za razvoj celulita – objašnjava Henry.
KOLAGEN

Kolagen nije samo koristan u njezi kože: stručnjaci kažu da može imati velike koristi i za osobe s celulitom ako se uzima u obliku dodataka,prenosi Hayat

Prvi dodatak koji bih preporučila za borbu protiv celulita je kolagen, jer omogućava vašoj koži da bude elastična i svježa. Što se tiče celulita, ova elastičnost gura masne ćelije natrag, stvarajući glatku kožu – dodaje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh