Moda i ljepota

Najbolje da se nikad ne vrate u modu: Trendovi koje smo svi nosili, a užasni su

Ovo su trendovi za kojima su nekada svi ludjeli, a za koje je najbolje da se nikada ne vrate u modu

Trendovi - Avaz

U modi važi pravilo da se trendovi iz prošlih decenija uvek vraćaju. Međutim, postoje oni za koje je najbolje da budu zauvek zaboravljeni.

Ovo su trendovi za kojima su nekada svi ludjeli, a za koje je najbolje da se nikada ne vrate u modu!
Američka zastava na svakom mogućem komadu

Iz nekog razloga žene iz čitavog svijeta mislili su da je super nositi majicu ili patike u bojama američke zastave. Osim što je očigledni dokaz “meke moći” koju imaju SAD i kulturnog imperijalizma, ovaj trend je prije svega jednostavno – ružan. Zvjezdice i pruge u ovim bojama deluju djetinjasto, prenosi “Avaz”.

Patike sa potpeticom

Čuvena francuska dizajnerka Izabel Marant napravila je svijetu mode medvjeđu uslugu lansirajući ovaj trend. Ova hibridna cipela bila je svuda, doživjela je svoje brojne kopije, i nosili su je svi, iako ni danas nikome nije jasno zašto.

Harlem pantalone

Ovakva vrsta pantalona jeste udobna i ima bohemian prizvuk, ali su jednostavno teške za kominovanje i ne otkrivaju figuru. Umjesto ovog modela koji se širi u predjelu butina pa zatim skuplja na nogavicama, bolje izaberite široke pantalone koje padaju “ravno” celom dužinom.

“Isprani” print

Ovaj trend vuče korjene iz pank kulture, ali jednostavno odaje utisak iznošene odjeće. To je jedan trend iz devedesetih koji se ove godine vratio u svakako boljim dizajnima, ali možda ga ipak treba zaobići.

Haljina nošena preko farmerki

Kao i patike sa potpeticom, i ovaj trend je “Frankenštajnovo čudovište” mode. Slojevito oblačenje je super ideja, ali ovako – nikako.

View this post on Instagram

FASHION FILE: “Kelly Clarkson was on to something here when she wore a dress over jeans in 2002. Sadly, she missed the style mark with her loud accessories and the type of dress and jean pairing. See how street style stars are making the dress/jeans combo look more appealing present day.” – Marina Liao, Marie Claire (2000’s) #2000shistory #history #fashionfile #2000sfashion #fashion #dressoverjeans #y2k #y2kfashion #historyinpictures #ilovehistory #historygram #historygeek #historybuff #historical

A post shared by @ 2000s.history on



Grilonke ili helanke ispod šorca

Ako baš želite da nosite kratki šorc u zimskom periodu, verovatno je ovo logičan izbor, osim što izgleda jako, jako ružno. Neki komadi su jednostavno sezonski i treba da ostanu takvi.

Čizme sa otvorenim prstima

Čizme koje možete da nosite samo kada je toplo, tako da gube potpuno svoju funkciju čizme.

Ljeti je za njih previše vruće, zimi previše hladno. A i prsti koji vire nekako izgledaju čudno. Moguće da će se ovaj trend vraćati, ali ovakva obuća ipak treba da ostane negde u dnu ormara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh